savadisla-orizontal-maghiara
Gazdaság

Tordaszentlászló gazdaságát meghatározza, hogy a község Kolozsvár vonzáskörébe tartozik.
A községben 272,3 hektár termőföldet, 1250 hektár legelőt, kaszálót, és 2009,8 hektár erdőt tartanak nyilván. Mivel a község termőföldjei nem jó minőségűek, az itt lakók egy részének már a múltban is más megélhetést kellett keresnie.
A kommunizmus idején Tordaszentlászló, Magyarfenes, Románléta, Magyarléta és Rákos gazdálkodóit arra kényszerítették, hogy lépjenek be a mezőgazdasági termelő szövetkezetbe. A hegyek lábainál a keskeny völgyekben kialakult falvakban: Sztolnán, Kisfenesen és Hesdáton nem alakult mezőgazdasági termelő szövetkezet, így az itt élők önállóan gazdálkodhattak birtokaikon.
A községre az állattenyésztés jellemző, a termőföldeken elsősorban az állatok számára termelnek takarmányt. A gazdálkodók az elmúlt években évente mintegy 1,2 millió euró támogatást könyvelhettek el az Európai Unió-tól a Mezőgazdasági Kifizetési és Intervenciós Ügynökség (APIA) révén.
A község közelmúltbeli gazdaságát szerencsés körülményként határozta meg, hogy 2003 és 2013 között Románléta határában alakította ki telephelyét az A3-as észak-erdélyi autópálya építésével megbízott amerikai Bechtel társaság. Az útépítés sok helybélinek biztosított munkalehetőséget, és a cég által befizetett adók egy része is az önkormányzatnál maradt.
A község lakosságának jelentős része Kolozsvárra ingázik munkába. A község területén ugyanakkor több száz cég van bejegyezve. Ezek közül 255 rendelkezik olyan vagyontárgyakkal, amelyek után helyi adót fizet, és ennek következtében szerepel a polgármesteri hivatal nyilvántartásában.
A község legnagyobb befektetője és munkáltatója a magyarfenesi központtal működő Mendola Investment Group cégcsoport, melyhez a használt ruha újrahasznosításával és nagybani kereskedésével foglalkozó Roseco kft., a használt ruha kiskereskedésével foglalkozó Lamajole üzletlánc, a lakberendezési cikkekkel kereskedő Nobila Casa üzletlánc, a lakástextilek Deco Center üzletlánca, valamint a magyarfenesi telephelyen dolgozók étkeztetésére létrehozott Green Table, és az állattenyésztéssel, tejfeldolgozással és tejtermékek árusításával foglalkozó Székely T. PFA tartozik. A cégcsoport magyarfenesi telephelyén mintegy 300-an, kirendeltségein pedig további 250-en dolgoznak.

Mendola Investment Group

Roseco

Az 1992-ben alapított Roseco Kft. Az úttörők egyike volt a használt ruha romániai osztályozásában, újrahasznosításában, és nagybani kereskedésében. A cég naponta 21 tonna használt ruhát dolgoz fel, és mintegy 600 partnerének biztosítja az alapanyagot. Körülbelül 150 alkalmazottal dolgozik. 

Lamajole

A Lamajole üzletlánc a Mendola csoporthoz tartozik, és a hasznát ruha kiskereskedelmével foglalkozik. Az ország 16 városában 24 üzletet működtet, mintegy 120 alkalmazottal.

Nobila Casa

A Nobila Casa lakberendezési üzletláncot a Mendola csoporthoz tartozó Mendola Pro társaság működteti. A Nobila Casa családi vállalkozásként indult 1999-ben Kolozsváron. Jelenleg az ország 16 városában húsz üzlet tartozik az üzletlánchoz. A társaságnak mintegy 150 alkalmazottja van.

Deco Center

A Deco Center Románia egyes számú lakástextil forgalmazója. A cég több mint húszéves tapasztalattal rendelkezik a függönyöknek, drapériáknak szánt textilek kereskedésével. Több mint 290 romániai, és 80 külföldi partnerrel működik együtt. Külföldi partnerei Európa 23 országában: Bulgáriában, Magyarországon, Németországban, Belgiumban, Spanyolországban, Görögországban Ciprusban, a Balti Államokban vannak jelen. A Deco Center a Mendola csoporthoz tartozik, és mintegy 130 alkalmazottat foglalkoztat.

Unitrans Logistics

Az Unitrans Logistics a Mendola csoport szállítóvállalata, mely több mint húsz éve van jelen a romániai belföldi és külföldi fuvarozás piacán. A társaság mintegy 25 személyt foglalkoztat.

Unimode Impex

Az Unimode Impex 1991 óta foglalkozik a Mendola csoport ingatlanbefektetéseivel, valamint a portfóliójába tartozó ingatlanok bérbeadásával. A magyarfenesi logisztikai parkja több mint 25 ezer négyzetméteres.

Green table

A Green Table a Mendola csoport alkalmazottainak biztosít étkezési lehetőséget a csoport magyarfenesi telephelyén. A felszolgált ételek többnyire a saját farmon megtermelt alapanyagokból készülnek.

Székely T Pfa

A Székely T. Pfa. tehénfarmot működtet Magyarfenesen mintegy 50 tehénnel, és a megtermelt tejet frissen, valamint sajt, jaurt, tejfel, túró és más tejtermékek formájában árusítja a magyarfenesi saját boltjában.

DogStar Pet Hotel

A DogStar Pet Hotelt olyan állatszerető személyek nyitották Tordaszentlászló 1-3 szám alatt 2024-ben, akik nagy gyakorlattal rendelkeznek a kutyák nevelésében. Az volt a szándékuk, hogy a kutyás gazdák segítségére siessenek, és örömet szerezzenek a négylábúaknak. A Pet Hotelbe egész Kolozs megye területéről várják a kutyákat.