savadisla-orizontal-maghiara

Vendéglátó egységek

Vendéglátó egységek
Tamás Bistro - Tordaszentlászló

A Tamás Bistrót Tordaszentlászlón a falu központjában, a kultúrházzal szemközt található. 1990-ben kis lokálként indult, aztán az évek során folyamatosan fejlődve ma 100 férőhelyes vendéglővé alakult, amely mellett 100 férőhelyes nyári kertet és 53 személy elszállásolására alkalmas 22 szobás panziót is kialakítottak. A vendéglő rendezvények szervezésére is alkalmas, ugyanakkor közkedvelt megállóhelye a településen átutazóknak. Ételei messze földön híresek. Magyarország Kolozsvárra látogató elöljáróit több alkalommal is a tordaszentlászlói Tamás Bistroba hozták ebédelni.

Lotus Weddigns vendéglő és panzió - Tordaszentlászló

A Lotus Weddings & Restaurant vendéglő és panzió Tordaszentlászló központjában működik 2004 óta. Amint a neve is jelzi, elsősorban eljegyzések, esküvők és keresztelők helyszíne. Az esküvőkre szánt nagy termében 280 személyt tud asztalhoz ültetni. Emellett három harmincfős teremben, egy 25 fős kerthelyiségben, és egy 50 személyes udvaron tudja fogadni a vendégeket. A Lotus Weddings & Restaurant 3 szobában nyolc vendéget el is tud szállásolni. A vendéglő catteringszolgáltatást is ajánl.

Frazsó Pub - Tordaszentlászló

A Frazsó Pub lángos és palacsintasütőként egy kocsiban nyitott 2021-ben Tordaszentlászló déli kijárata közelében. A családi vállalkozás elsősorban a 107M megyei út átutazó forgalmára alapozott, de mivel játszótér és sportpálya is van a szomszédságában, a létesítményeket igénybe vevő helybeliek is megkedvelték. Az azóta eltelt időszakban miccsel, pizzával és shaormával is bővült a gyorséttermi kínálatuk, és egy kisméretű termet is kialakítottak a vendégek fogadására. Bent 16 személyt, kint további húszat tudnak asztalhoz ültetni.

Csáni vendéglő és panzió - Magyarfenes

A Csáni vendéglő Magyarfenesen a falu központjában, a megyei út mellett található. Az 1990-ben családi vállalkozásként elindított vendéglő egyik termében 45 főt, másikban 27 főt, a kerthelyiségében pedig 60 vendéget tudnak fogadni. A vendéglőben házias jellegű helyi falusi ételeket készítenek. A hely specialitása az egérfarok nevű fánk csipkebogyó lekvárral. A panzió nyolc szobája 24 személy elszállásolására alkalmas, de diákcsoportok esetében 35 személyig is tudják bővíteni a kapacitást.

Casa Barolo - Magyarfenes

A Casa Barolo Magyarfenes egyik mellékutcájában kialakított, több épületből álló panzió, mely családi, baráti vagy üzleti találkozókhoz és csapatépítéshez kínál helyszínt. Minimalista dizájnnal kialakított, tágas szobákat, skandináv hagyományok által ihletett SPA-t, és helyi receptek szerint elkészített menüt kínál. A panziót csak csoportok foglalhatják le, legtöbb 30 fős csoportok befogadására alkalmas.

Pensiunea Harmonia Mundi
Harmonia Mundi panzió - Magyarfenes

A Harmonia Mundi panzió Magyarfenes Verőfény nevű részén, az erdő alatt található. A panzió öt napfényes és tágas szobával várja vendégeit. Az étkezőhöz egy teljesen felszerelt látványkonyha tartozik mely a vendégek rendelkezésére áll.

Léta vára Bar & Grill

A Léta vára Bar & Grill 2023-ban nyitott a Magyarlétáról a Léta várához vezető út mellett, hogy a meleg évszakban hétvégenként étellel és itallal szolgálja ki a várromhoz látogató turistákat. A vendégek a raklapokból kialakított szabadtéri asztaloknál gyönyörű környezetben fogyaszthatják el a megrendelt ételeket, italokat.

Casa Petru panzió - Sztolna

A Casa Petru kétmargarétás panzió Sztolnán, a műemlék fatemplom szomszédságában. A 2016-ban nyitott öt szobában és egy apartmanban fogad vendégeket hegyi, falusi környezetben.

Sztolna Grill House

A Stolna Grill House a 107M megyei úton közlekedők kiszolgálására jött létre 2023-ban. A konténerben kialakított konyha a grillezett gyorsételekre szakosodott. Elsősorban csomagba készítik az ételeket, de tervezik, hogy nyári kertet is létrehoznak a ház udvarán.