savadisla-orizontal-maghiara

Asztalos István

Asztalos István

Tordaszentlászlón születtem 1968. 02. 26-án, tanulmányaimat a helyi középiskolában végeztem 1984-ben.
Az építőiparban kezdtem dolgozni 1984-ben segédmunkásként, majd szakmunkásként. 1985-86-ban Nagyváradon, majd 1986-88 között Vajdahunyadon és környékén dolgoztam. Sorkatonai szolgálatomat Belényesen teljesítettem, egy hónappal az 1989-es forradalom előtt szereltem le.
A rendszerváltás után Magyarországon, 1994-től Németországban, majd 1995-től ismét Magyarországon dolgoztam az építőiparban, 1995 és 98 között egy építőipari kft. művezetője voltam.
1998-ban egy kollégámmal megalapítottuk a Halász és Társa Bt-t. Három alkalmazottal indultunk, de hamarosan harminc alkalmazottat foglalkoztattunk. Később megalapítottuk a Halász-Ép Kft.-t, ahol már 120 alkalmazottnak adtunk munkát. 2007-ben megcsappant a megbízásaink száma, ezért úgy döntöttem, hogy kilépek a cégből és visszatérek a szülőföldemre.
2008-ban a Romániai Magyar Demokrata Szövetség színeiben Tordaszentlászló alpolgármesterévé választottak. Ezt a tisztséget három cikluson át töltöttem be. Közben az RMDSZ magyarfenesi szervezete elnökévé választottak.
2020-ban megnyertem az RMDSZ községi előválasztását, és a szövetség jelöltjeként elnyertem a polgármesteri címet. Polgármesteri munkámban nagy előnyömre vált az építkezési vállalkozóként szerzett magyarországi tapasztalat, és az alpolgármesteri munka során szerzett közigazgatási tapasztalat is.
Polgármesterségem idején a község több EU-s és kormányzati pályázatot nyert, melyek megvalósítása folyamatban van.
Nős vagyok, feleségem vállalkozó, egy magyarfenesi vegyesbolt működtetője. Együtt neveljük kiskorú kislányunkat. A korábbi házasságomból származó nagykorú lányom Magyarországon él.

Kapcsolat