Közlemény

By in
1293
Közlemény

Közlemény
A mai napon a sajtóban több olyan cikk megjelent, amelyek szerint községünkben egy koronavírus-gócpont található, ezzel kapcsolatban a következőket szeretném pontosítani: információim szerint 2020. október 3-án egy keresztelőt tartottak a tordaszentlászlói Tamás Bistró étterem teraszán. Ezen az eseményen 71 személy vett részt úgy, hogy az adott időszakban a törvényes rendelkezések 100 személy részvételét engedélyezték egy teraszon megszervezett eseményre.
A szervezőktől kapott információk szerint az esemény után pár nappal néhány résztvevőnél megfázási tünetek jelentkeztek. Ekkor értesítették a helyi családi orvost, aki az érintett személyeknek a 14 napos házi elkülönítést javasolta a megfázás esetén alkalmazott kezelés mellett, és megkérte őket, hogy az állapotuk súlyosbodása esetén hívják az 112-es segélyvonalat.
Több olyan személy, akinél koronavírusra jellemző tünetek jelentkeztek, szerette volna elvégezni a PCR tesztet azért, hogy megvédje a közösséget és megállíthassa a vírus esetleges terjedését. Sajnos a tesztelő laboratóriumok visszautasították őket, mivel koronavírus tünetekkel rendelkező személyt nem fogadnak a tesztelő központokban.
2020. október 14-én, 11 nappal a keresztelő után, egy résztvevőnek, aki nem községünk lakosa, pozitív lett a koronavírus tesztje. Ugyanezen a napon az étterem, amelyben a rendezvényt tartották, saját döntés alapján felfüggesztette a tevékenységét, egy erre szakosodott céggel teljes fertőtlenítést végzett, és megkérte alkalmazottjait, hogy vonuljanak házi elkülönítésbe.
Október 15-én a Polgármesteri Hivatal képviselői értesítették a Közegészségügyi Igazgatóságot (DSP), a Kolozs Megyei Prefektúrát és a Kolozs Megyei Tanácsot a kialakult helyzetről. Emellett kértük a koronavírus tüneteket produkáló személyek tesztelését.
Ugyanakkor szeretném kihangsúlyozni azt, hogy jelen pillanatban, 2020. október 16.-án 17:00 órakor két koronavírus fertőzött van a községben nyilvántartva, ezek közül egy személy részt vett az említett rendezvényen. Ez a személy tünetmentes és házi elkülönítésben van.
Végül mindenkit higgadtságra szeretnék felszólítani. Megkérem a sajtó képviselőit, hogy szakszerűen kezelje ezt a helyzetet és ne terjesszen hamis információkat.
Megkérem azokat, akiknek koronavírus tünetei vannak, hogy maradjanak házi elkülönítésben, kerüljék a kapcsolatot más személyekel azért, hogy a közösségünket megóvjuk. Ugyanakkor ha bármire szükségük van, megkérjük, hogy bizalommal forduljanak az Önkormányzat képviselőihez.
Mindenkinek egészséget kívánok!
Asztalos István
Választott polgármester
2020. október 16

54321
(0 votes. Average 0 of 5)