Bine ați venit pe site-ul Primăriei comunei Săvădisla!

Comuna Săvădisla, cu o suprafaţă de 110 km² se situează în regiunea submontană a Munţilor Gilău - Muntele Mare suprapusă bazinelor hidrografice ale râurilor Hăşdate, Săvădisla şi Valea Săvădislei.

Ca mai veche aşezare dintre satele aparţinătoare este probabil Vlaha, despre care primul document scris apare în anul 1285 şi care se mândreşte cu o biserică catolică construită în secolul al XII-lea.
Săvădisla este menţionată prima dată din timpul regelui Imre, când localitatea (villa de Sancto Ladislao) ca "possesia Zenthlaslo regalis" aparţinea moşiei Cetăţii regale Lita şi avea parohie independentă. În ziua de 27 iunie (ziua Sf. Vasile) a fiecărui an la Săvădisla se organizează festivalul corului sătesc şi se sărbătoreşte ziua de nume a localităţii.

Știri și evenimente

Anunt licitatie masa lemnoasa februarie 2018

Primaria Savadisla organizaeaza licitatie publica cu strigare in data de 22.02.2018, pentru vanzare masa lemnoasa

Hotărâri ale Consiliului local

{TITLU}

privind aprobarea acoperirii definitive a deficitului bugetar al sectiunii de dezvoltare din excedentul bugetului local al anului 2017

{TITLU}

privind preluarea ca venit la bugetul local a excedentelor rezultate din execuția bugetelor instituțiilor publice subordonate, finanțate integral din venituri proprii

{TITLU}

privind însuşirea inventarului bunurilor care alcătuiesc domeniului public al comunei Săvădisla

Stimați concetățeni

În calitate de primar al comunei Săvădisla, adresez un sincer bun venit tuturor celor ce aţi accesat acest site, în numele comunităţii acestei comune, administraţiei publice locale şi al meu personal.
Ne dorim ca pe această cale să venim în sprijinul cetăţenilor, oferindu-le dreptul la informaţia produsă şi gestionată de administraţia publică locală şi în acelaşi timp să fim o fereastră deschisă permanent tuturor celor ce vor să ne cunoască comuna şi pe noi.
Mulţumesc în numele locuitorilor, vizitatorilor din ţară şi străinătate, pentru că aţi avut curiozitatea şi dorinţa de a afla cât mai multe despre noi, gândindu-vă poate că veţi descoperi oportunităţi de afaceri de orice natură, să sperăm că vă vor îndemna să investiţi în comuna noastră, asigurându-vă cu responsabilitate de existenţa unei administraţii publice locale deschise şi transparente.
Cu siguranţă în urma informaţiilor primite, veţi găsi măcar un lucru care vă va capta atenţia şi dorinţa de a cunoaşte pe viu frumuseţea unică a acestor meleaguri, oamenii prietenoşi, ospitalieri şi farmecul unei comune primitoare.

 

Cu respect,


Tămaș Gebe Andrei